top of page

Historien 

Konrad Kristian Sigurðsson

1914-2005

Bilsælger og direktør hos Ford

Oversætter i EU

Dyrebeskytter

Historien

Intet dyr skal svigtes. Ingen skal slås ihjel og de skal frem for alt ikke bruges som forsøgsdyr. 

Det var filosofien hos Konrad Kristian Sigurðsson og hans kone Ester, mens de levede. 

Og den primære årsag til, at de testamenterede hele deres opsparede formue til en fond, der skulle understøtte deres principper - også efter deres død. 

Mens de levede gjorde de selv, alt hvad de kunne for at passe på dyr.

Forkærlighed for dyr

Dyrevenner 

Om det var en lille mus, der havde forvildet sig ind i deres hus i Faaborg, så fangede de den nænsomt og kørte den ud til vandet 10 km væk og satte den fri. 

Eller da Ester i isvinteren 1984-85 troligt gik ud på isen for at fodre fuglene. En bedrift, hun fik overdraget et særligt diplom fra Dyrens Beskyttelse for. 

De havde hund - ofte flere ad gangen - og de kom altid fra et dyreinternat og var blevet dårligt behandlede, inden de kom i kærlig behandling i det sigurðssonske hjem. 

Fonden

Parret havde ingen børn, og dedikerede deres kærlighed til at passe på dyr. 

I 1996 kontaktede Konrad Kristian Sigurðsson derfor en lokal advokat, Leif Jørgensen i Faaborg - som i øvrigt også var nabo til parret, for at få indstiftet en fond til deres anseelige formue. 

Fonden skulle oprettes inden hans egen død, da han ville være med til at bestemme fondens formål og formalia. 

Han har derfor selv været med til at skrive fundatsen og besluttet præcis, hvordan hans formue skulle forvaltes efter hans død. 

Hele formuen blev testamenteret til fonden, da han døde i 2005. 

Formuen var da på 9 millioner kroner. Afkastet af formuen er de portioner, der bliver udloddet i dag. 

Manden og pengene

Konrad Kristian Sigurðsson blev født på Island i 1914 og opvoksede på børnehjem, da hans mor var syg og døde tidligt, og hans far sejlede. 

De flyttede til København, hvor Konrad Kristian kom i lære som mekaniker hos Ford for at tjene sine egne penge. 

Det skete i 1932, hvor arbejdsløsheden var enorm og depressionen buldrede derudaf. Men ikke desto mindre gik den unge Sigurðsson ind til sin chef og meddelte, at han ikke ønskede lærepladsen længre - han ville ikke have beskidte fingre. 

Mester så nok et andet potentiale i den unge mand, og ansatte ham i stedet på kontoret - hvorfra han hurtigt steg i graderne og fik en lederstilling. 

Det blev til 32 år hos Ford, de fleste som topleder med en særdeles god indtjening. 

I 1964 stoppede han som bilsælger og kastede sig i stedet over at tage studentereksamen og uddanne sig - og blev derefter sprogforsker og kongelig hof-translatør til fransk og tysk - ligesom han rykkede til EU og arbejdede som oversætter i Bruxelles. 

Siden flyttede han sammen med sin livsledsager, Ester, til Faaborg, hvor de levede et stille og tilbagetrukket liv. 

På trods af de høje stillinger og hans store interesse for investeringer og aktier - gjorde parret meget ud af at være sparsommelige og passe på pengene, mens de levede. 

Måske én af årsagerne til, at der blev realiseret omkring 9 millioner, da Konrad Kristian Sigurðsson døde i 2005, 91 år gammel. 

bottom of page